Iveco Daily okitio se još jednim značajnim priznanjem, žiri sastavljen od 18 specijaliziranih novinara, vodećih evropskih publikacija, proglasio ga je najboljim minibusom i dodijelio mu titulu International Minibus of the Year 2017.

Nagrada je dodijeljena na otvorenju sajma FIAA 2017 International Bus and Coach Trade Fair koji se održava u Madridu, u Španiji.

Predsjednik Bus & Coach of the Year žirija, Tom Terjesen, sumirao je glasove žirija: „Iveco Daily Tourys je kombinacija kvalitetno izrađene karoserije i premijum komfora za putnike. Snažni i trajni dizelski motori, najbolji mjenjač u klasi i prostran prtljažni prostor su faktori koji su doprinijeli ovoj odluci, uz niske troškove i mogućnost servisiranja širom Evrope“

Daily Tourys donosi sve prednosti novog Dailya, predstavljenog protekle godine. Tu je ekonomičan Euro VI motor, izuzetno elastičan i tih u radu, dobro riješena ergonomija i veoma dobra zvučna izolacija, te Hi-Matic, 8-stepeni automatski mjenjač, koji izmjenu stepeni prenosa obavlja unutar 200 milisekundi.

Podsjetimo da je motor radne zapremin 3 l dostupan sa 210 KS i 470 Nm obrtnog momenta, te da je ukupna dopuštena masa od 7,2 tona, jedinstvena u klasi. Također, Iveco Daily Tourys se može pohvaliti ekskluzivnom aplikacijom nazvanom DAILY BUSINESS UP, sa kojom unutrašnjost kabine stvara profesionalno okruženje za poslovne korisnike.

Novi Iveco Daily se u periodnu 2015. – 2017. okitio brojnim priznanjima:

“International Van of the Year 2015”

“Best 3.5 – 7.5 tonne van” – Trade Van Driver Awards 2016

“Top Van 2016” – Transport News

“Best Imported Van 2016” – Njemačka

“European Innovation Award 2016” – Daily Hi-Matic – Njemačka

“Best KEP Transporter 2015” – Njemačka

“Innovation Award for KEP Transporter 2015” – Daily Hi-Matic – Njemačka

“Beste Nutzfahrzeuge bis 3,5 to” – Njemačka

“European Innovation Award 2016 of the Caravanning Industry” – Daily Hi-Matic

“2016 Best Commercial Vehicle” – Čile

‘Large Van of the Year’ at the 2017 What Van? Awards – Velika Britanija

“Light Industrial Vehicle of the Year” at the Spanish National Transport Awards 2017 – Španija

“Best Light Truck” at Fleet World Honours 2017 – Velika Britanija

“Sustainable Truck of the Year 2017” – VAN category – Daily Electric

S lijeva na desno: Tom Terjesen predsjednik žirija International Bus & Coach, Sylvain Blaise, čelni čovjek IVECO BUS i Miguel Sáez, predstavnik organizatora i član žirija iz Španije