Posredstvom Kam i Bus Importer d.o.o., kamioni proizvođača Ford Trucks će uskoro biti dostupni i na tržištu Bosne i Hercegovine.

Naime, u Zagrebu je, u sjedištu poslovne grupe Auto Hrvatska, potpisan importerski ugovor o saradnji sa brendom Ford Trucks.

Cjelokupan plasman i razvoj Ford Trucks kamiona preuzela je nova članica Kam i Bus Importer d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, koja će organizirati prodajno-servisnu mrežu u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, a u kasnijoj fazi i u Sloveniji. Direktorom društva imenovan je Lari Host, dosad u Auto Hrvatskoj na poziciji voditelja poslova za strateške kupce s 15-godišnjim iskustvom u prodaji gospodarskih vozila.

Na svečanom potpisivanju ugovora sudjelovali su Emrah Duman, direktor Ford Trucks za međunarodna tržišta i Barış Akyalçın, regionalni menadžer za prodaju Ford Trucks na tržištima u centralnoj i istočnoj Europi.

Glavni izvršni direktor poslovne grupe Auto Hrvatska, Bogdan Tihava, u uvodnim riječima istaknuo je da je Auto Hrvatska preuzela brigu o Ford Trucks zbog komplementarnog programa gospodarskih vozila, te ima dugogodišnje iskustvo, kao i potrebnu mrežu servisa prilagođenu za gospodarski program na ciljanim tržištima u regiji. Očekivani srednjoročni plan prodaje je oko 10 posto tržišta novih kamiona, a Ford Trucks modeli mogli bi biti posebno zanimljivi u komunalnom i građevinskom segmentu jer nude velik izbor tvorničkih nadogradnji. Gama obuhvaća modele od 18 tona i više. U ponudi su tegljači, vozila za distribuciju i građevinska vozila, s dvije izvedbe Euro 6 motora, 9-litarski snage 330 KS i 12,7-litarski snage 420 i 480 KS.

Emrah Duman, direktor Ford Trucks za međunarodna tržišta, u prezentaciji je istakao kako je Auto Hrvatska u mogućnosti ponuditi kompletnu uslugu za kupce teretnih vozila (prodaja i postprodaja), te sa svojom razgranatom mrežom u regiji ostvariti dobar prodajni rezultat.