Véronique Gillardeau je bila impresionirana kada je vidjela Peugeotov Le Bistrot du Lion FoodTruck, pa je odmah poželjela imati sličan, koji bi služio u promotivne svrhe, kako bi se u gradskim centrima obavljale degustacije školjki kamenica (ostrige).

Tako je Peugeot Design Lab kreirao La Marcelle, inovativni putujući bar, u kojiem se mogu degustirati školjke, i na licu mjesta uživati u umijeću vrhunskih kuhara koji ih pripremaju na očigled gostiju.

Nivo umijeća Meilleur Ouvrier de France kojim vladaju i novi Peugeot Expert FoodTruck, koji je sada putujući ambasador za Maison Gillardeau, ostvaren je cilj, pa se promocije mogu vršiti, praktično, bilo gdje. Trenutno se La Marcelle može vidjeti u blizini otoka Oléron u Francuskoj.

Ovaj svojevrsni Oyster Bar, kao osnovu koristi novi Peugeot Expert, dugačak 4,96 m, a zu tobarsni prostor zapremine 5,8 m3, smješten je sudoper, frižider, skladište, boiler i šank. Stražnja stijenka je napravljena od nehrđajućeg čelika, škriljca i drveta, inspirisana tradicinalnim materijalima i načinima uzgoja školjki, koji traje 3 do 5 godina.

„Kada sam vidjela Le Bistrot du Lion, odmah sam poželjela stvoriti mogućnost degustacije naših školjki u elegantnom i modernom putujućem restoranu. Rad sa klijentima mi je omogućio da spoznam njihove želje, a sada ćemo moći ispuniti bar dio toga, te u budućnosti ponuditi još i više.“ objasnila je Véronique Gillardeau, jedan od direktora Maison Gillardeau.