Novi Peugeot Partner Tepee Electric je vozilo za slobodno vrijeme i zadovoljstvo vožnje električnog vozila. Razvijen je za korisnike koji žele da objedine električnu mobilnost, sa svakodnenim potrebama i aktivnostima, bilo ličnim, ili profesionalnim.

Peugeot Partner Tepee Electric ima brojne mogućnosti: autonomiju od 170 km, nudi udobnost za pet putnika i modularnu unutrašnjost, mogućnost uklanjanja tri sjedišta u drugom redu, zapreminu prtljažnika od 1.350 l (pet putnika) ili 3.000 litara sa dva putnika i uklonjenim drugim redom sjedišta, prtljažnik je dostupan i otvaranjem stražnjeg prozora na poklopcu prtljažnika, u unutrašnjosti je čak 11 praktičnih pretinaca ukupne zapremine 78,5 l.

Osim toga, novi Peugeot Partner Tepee Electric nudi mogućnost daljinskog upravljanja preko smartphonea ili tableta:

– uključenje i programiranje klima uređaja, za grijanje ili hlađenje unutračnjosti kabine po potrebi

– pregled stanja baterije

– procjena vremena trajanja baterije

Novi Peugeot Partner Tepee Electric u stabdarnoj opremi nudi: tempomat, nadzor pritiska u gumama, ESC sa Hill-start (olakšano kretanje na uzbrdici) i bočna klizna vrata.

Pokreće ga elektromotor sa stalnim magnetima, snage 49 kW (cca 67 KS), sa 200 Nm obrtnog momenta. Motor se napaja iz 2 Li-Ion baterijska bloka ukupnog kapaciteta 22,5 kWh. Sa ciljem da se ostvari što bolji raspored mase i niže težište, motor je postavljen naprijed, dok su baterijski blokovi smješteni uz lukove stražnjih blatobrana.

Peugeot Partner Tepee Electric se može puniti na kućnu utičnicu (8 A ili 12 A) u trajanju od 12 ili 15 sati, ili brzim punjačem koji dopunjuje bateriju do 80% kapaciteta u vremenu od 30 minuta.

Ukupni troškovi vlasništva su veoma niski, servisni cikljus iznosi 40.000 km, na sistem punjenja baterija izdaje se garancija od 5 godina, dok je garancija na bateriju 8 godina.

Partner Tepee Electric je dugačak 4.380, širok 2.112 (sa retrovizorima) i visok 1.883 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.728 mm.

Premijerno će biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, a u prodajne salone stiže tokom septembra.