Renault Pro+ je najavio svjetsku premijeru novih komercijalnih vozila: Kangoo Z.E. i Master Z.E. (Zero Emission)

Renault Pro+  je tržišni lider u segmentu električnih lakih komercijalnih vozila u Evropi, a gama sa ukupno 4 vozila je jedinstvena po širini ponude.

Novi Kangoo Z.E.uvodi brojne novitete, nove baterije, novi motor, novi punjač i inovativne servise sistema povezivanja. Naime, novi  Kangoo Z.E. opremljen je baterijskim blokom Z.E.33, kapaciteta 33 kWh, te novim motorom sa 60 KS, zasnovanim na ZOE R75/90 motoru. Tako pokretan Kangoo Z.E. osigurava autonomiju od 270 km, u poređenju sa prehodnikom koji je sa jednim punjenjem mogao prvesti 170 km. Sa novim punjačem 7 kW WallBox i vremenom punjenja od samo jednog sata, moguće je prevesti 35 km, u umjerenim klimatskim uslovima. Ovaj model će se proizvoditi u Francuskoj i biti tržišno dostupan polovinom ove godine.

Master Z.E. je zasnovan na bogatom Renaultovom iskustvu i zadržava sva prepoznatljiva svojstva, kao i tovarne sposobnosti namijenjene gradskoj i prigradskoj dostavi., Opremljen je baterijskim blokom Z.E. 33 kapaciteta 33 kWh, a pokreće ga motor R75 snage 57 kW (76 KS), naslijeđen iz modela ZOE. Master Z.E., sa kojim ima autonomiju od 200 km (NEDC). Za potpuno punjenje potrebno je 6 sati, priključenjem na 7 kW WallBox punjač. Ovaj model će se pojaviti na tržištu krajem tekuće godine.

Renault Pro+ kompletna gama: Twizy Cargo, Commercial ZOE, Kangoo Z.E. i Master Z.E.