Vodeći britanski magazin Commercial Fleet svake godine dodjeljuje posebna priznanja za dostignuća u sektoru komercijalnih vozila. Ove godine je DAF, kao jedan od najprisutnijih proizvođača kamiona na britanskom tržištu, osvojio tri vrijedne nagrade.

Kamioni DAF LF serije osvojili su nagradu za najbolji kamion za gradsku isporuku ‘Best Urban Delivery Truck’, DAF CF serije su najbolji distributivni kamioni ‘Best Distribution Truck’, a DAF je proglašen i za najboljeg flotnog proizvođača godine ‘Truck Fleet Manufacturer of the Year’.

„Ove nagrade su za nas izuzetno vrijedne jer predstavljaju prepoznavanje od strane vodećih flotnih operatora i flotnih menadžera u Velikoj Britaniji, koji su upozanti sa zahtjevima ove industrijske grane,“ izjavio je Richard Zink direktor marketinga i prodaje, te član uprave DAF Trucks N.V.: „Ove nagrade naglašavaju kvalitet naših proizvoda i usluga koje doprinose smanjenju ukupnih troškova vlasništva (TCO) i povećanju transportne efikasnosti, od kojih naši korisnici zarađuju svakodnevno. To je dobar razlog i potvrda, zašto kamioni DAF imaju lidersku poziciju na britanskom tržištu već 20 godina.“