Poznati češki proizvođač guma, Barum, koji od 1993. godine posluje pod okriljem kompanije Continental, proširuje asortiman svoje nove serije guma za prikolice.

Naime, gume iz serije BT 200 R, lansirane su na tržište prošle godine i već su dokazale svoje dobre osobine trajnosti i ekonomičnosti. To je postignuto novom redizajniranom strukturom karkase, koja osigurava stabilnost, te novom mješavinom koja čini gazeći sloj otpornim i trajnim, sa niskim koeficijentom otpora kotrljanju.

Nove dimenzije guma BT 200 R 385/65 R 22.5 i 385/55 R 22.5 pokazale su visoku otpornost i veoma dobra svojstva na mokrom kolovozu, te su ocijenjena oznakom „B“ za držanje na mokrom (EU label wet grip rating ‘B’).

Za sve popularnije velike prikolice, namijenjene su gume BT 200 R 445/45 R 19.5. Unatoč velikoj nosivosti malom ukupnom prečniku, ove gume su ocijenjene oznakom „B“ za otpor kotrljanju (EU label rolling resistance ‘B’).

Ove gume, se uz dobra svojstva mogu pohvaliti pristupačnom cijenom, a zbog dobre konstrukcije preporučljive su za protektiranje.

Barum_1_kamioni_ba