Transportna kompanija Hermes u redovan saobraćaj je uključila 43 nova autobusa VDL Citeas SLFA Electric, pa tako Eindhovenska regija ima jednu od najvećih evropskih električnih autobuskih flota.

Naime, Hermes i VDL zajedno su udružili snage u projektu implementacije razvoja novog zglobnog električnog autobusa. Kako bi se osigurao cjelodnevni rad, baterije autobusa je potrebno dopunjavati, pa je VDL isporučio i stanice za punjenje. Na taj način VDL nije samo isporučilac autobusa, već i sistema za punjenje.

VDL Citea SLFA Electric je zglobni autobus dužine 18,1 m, urađen u futurističkom BRT dizajnu, a zahvaljujući električnom pogonu, ne zagađuje okoliš i ne stvara visok nivo buke.

VDL-Citea-SLFA-Electric-Hermes_2_kamioni_ba

Ovi autobusi će biti uključeni u saobraćaj na opterećenim linijama sa velikim brojem putnika. Novi autobusi će se u fazama uvoditi u saobraćaj, budući da je neophodno postaviti adekvatnu infrastrukturu, te sprovesti funkcionalnu i ekonomsku optimizaciju kompletnog sistema.

Ovaj pristup je u smislu održivosti, ekološke osviještenosti i uvođenju inovacija, predstavlja revoluciju u rješavanju javnog transporta.

VDL-Citea-s-SLFA-Electric-Hermes_3_kamioni_ba