U Tajlandu, zabava je dio načina života stanovništva, a karaoke su jedan od najpopularnijih načina zabave. Uz to, popularna su i putovanja, pa se kao rješenje nameće objedinjavanje ova dva načina zabave. Tako je u Tajlandu zabilježen značajan porast tzv shing-shub tours, odnosno party and karaoke autobusa.

Scania_Party-Bus_kamioni_ba  (2)

U mjestu Saraburi, 250 km sjeveroistočno od Bangkoka, smještena je agencija na čijem je čelu Prasert Kungnern. Prasert Kungnern svoje uposlenika nazva porodicom, jer nude zaista jedinstven spoj usluga.

Kako bi zadovoljili potrebe za zabavom, preuređen je veći broj autobusa, umjesto uobičajenih sjedišta postavljene su sofe, a autobusi opremljeni spektakularnom rasvjetom, sistemima ozvučenja, LSD televizorima, šankovima sa pićem, kupatilima… sve u cilju što bolje zabave. Kako bi se što većem broju posjetilaca omogućila jednaka zabava, moguće je uvezati više autobusa, u kojima će se čuti ista muzika i točiti ista pića. Najveća zabava do sada, ugostila je preko 500 zvanica u 10 autobusa.

Scania_Party-Bus_kamioni_ba  (3)

Da bi ovakav posao donosio prihod, potrebno je da autobusi budu udobni, sigurni, pouzdani i jednostavni za održavanje.

Scania_Party-Bus_kamioni_ba  (4) Scania_Party-Bus_kamioni_ba  (5)

„Autobusi Scania su jednostavni za servisiranje i održavanje, te imaju nisku potrošnju goriva. Vozeći Scaniu, štedimo novac i smanjujemo operativne troškove. Vjerujem da  se ovi autobusi mogu koristiti znatno duže, posebno u ovoj party bus industriji. Zato u njih vrijedi investirati.“ zaključuje Prasert Kungnern.