Tomassini je uvijek bio sinonim za kvalitetu i inovativnost. U industriji u kojoj su se mnoge kompanije okrenule proizvodnji u distributivnom sektoru, Tomassini je ostao vjeran svojim korijenima u stalnoj potrazi za novim tehnološkim rješenjima, držeći se krilatice „Made in Italy“, uz dodanu vrijednost i oznaku kvalitete, vjerodostojnost i ozbiljnost, sa prepoznatljivim elementima fokusiranim na opsesivnu pažnju na zadovoljstvo kupaca.

Tomassini_kamioni_ba (8)

Najnovije izdanje se zove Panoramique, na bazi popularnog vozila Mercedes-Benz Sprinter, koji će putovanje uz razgledanje pretvoriti u jedinstveno iskustvo.

Osnovna odlika je panoramski krov, sačinjen od segmenata, koji se zahvaljujući patentiranom teleskopskom sistemu sa električnim podešavanjem i pneumatskim zaptivačima može sklopiti i ukloniti, ili po potrebi, zbog loših vremenskih uslova, ponovo postaviti kako bi zaštitio putnike.

Tomassini_kamioni_ba (3) Tomassini_kamioni_ba (4)

Uz to, unutrašnje uređenje može biti modularno i prilagodivo različitim zahtjevima, kak bi se putnici jednostavno uklopili u pejzaž.

Dostupne su varijante dužine 7,3 m sa kapacitetom do 21 putnika i 7,7 m sa 23 putnika, dok osnovu čini Mercedes-Benz Sprinter 519 CDI, sa 3.0 l motorom i 190 KS.

Dodatne funkcije uključuju hladnjak u kokpitu, konvektorsko grijanje, a tu je (po zahtjevu naručioca) i elektrohidrauliča platforma za potrebe korisnika sa invaliditetom.

Tomassini, kao brend, egzistira od 1964. godine, a o uspjehu svjedoče brojna VIP izdanja, koja su postala specijalnost, pa su se mnogobrojni klijenti upravo dlučili za Tomassini Style proizvode.

Tomassini_kamioni_ba (2) Tomassini_kamioni_ba (5) Tomassini_kamioni_ba (6) Tomassini_kamioni_ba (7)