MAN Truck & Bus se fokusira na novi MAN TGE sa željom da ga učini prihvatljivim što širem spektru kupaca. Sa tim ciljem, MAN je pozvao oko 80 firmi iz Njemačke i susjednih zemalja, sa ciljem da zajednički razmijene ideje i pomognu pri identifikaciji različitih poslovnih područja i modela.

TGE_e_kamioni_ba

MAN TGE je zamišljen tako da zadovolji potrebe što šireg spektra korisničkih grupa, ali i dalje ostaje pitanje: koliko lako se može prilagoditi potrebama u specijaliziranim oblastima i kakve nadgradnje ponuditi na već postojećoj strukturi za uspješnu saradnju sa krajnjim korisnicima?

Joachim Kress, Managing Director of Kress Fahrzeugbau GmbH (r) and Roy Tietze, Head of Van Bodybuilders Management at MAN Truck & Bus (l)

Kao polazna tačka su dva međuosovinska rastojanja, tri dužine i tri visine karoserije, te šasija sa običnom ili duplom kabinom, što otvara širok spektar nadgradnji i prilagođenjenja. Uz to, brza i profesionalna usluga je od presudnog značaja za kupce, što uslovljava i izbor proizvođača nadgradnje.

Novi MAN TGE će ući u serijsku proizvodnju u martu 2017. Godine, a 2 mjeseca kasnije bi se trebao naći na tržištu u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Holandiji, dok bi na tržištima ostalih evropskih zemalja trebao biti dostupan na jesen.

Bernd Mundhenk, Sales Director of Junge Fahrzeugbau GmbH (l) and Roy Tietze, Head of Van Bodybuilders Management at MAN Truck & Bus (r)