Beijing Foton Daimler Automotive Co., Ltd. (BFDA) proširuje svoj portfolio lokalno proizvedenih kamiona, modelom Auman EST, predstavljenim na sajmu Guangzhou International Commercial Vehicle Exhibition i proglašenim za kamion godine 2017 u Kini.

„Chinese Truck of the Year 2017“ Auszeichnung für Schwer-Lkw aus Daimler Joint Venture

Beijing Foton Daimler Automotive Co., Ltd. je 50:50 joint venture između kompanija Daimler AG i kineskog proizvođača Foton Motor (osnovan 2012.), sa ciljnom grupm korisnika u dugolinijskim logističkim transportnim zadacima, koji očekuju efikasnost i visok dodatni prihod.

Naime kinesko, kao najmnogoljudnije tržište na svijetu, postaje sve značajnije za evropske proizvođače, koji u kineskim kompanijama pronalaze proizvodne partnere, te plasiraju proizvode prilagođene specifičnim potrebama. Tako je nastao BFDA, koji koristi tehnologije razvijene od strane Daimler AG, te lokalnu proizvodnju i kinesku radnu snagu.

Model Auman EST je najnovii model i perjanica proizvodnog programa BFDA. Istraživanje i razvoj trajali su 4 godine, a preveženo je 10 miliona testnih km, uključujući i razvojnu testnu fazu u Evropi, što znači da ovaj kamion koristi brojne elemente, kao i moderni sofisticirani evropski kamioni.

„Chinese Truck of the Year 2017“ Auszeichnung für Schwer-Lkw aus Daimler Joint Venture

O tituli „Chinese Truck of the Year 2017“ odlučivao je žiri sastavljen od profesionalaca, predstavnika stručnih medija i predstavnika korisnika, a kriteriji ocjenjivanja su pokrivali područja inovativnosti, efikasnosti, sigurnosti, komfora i emisija polutanata.

Daimler’s Joint Venture Product Auman EST chosen “Chinese Truck of the Year 2017”;
Daimler’s Joint Venture Product Auman EST chosen “Chinese Truck of the Year 2017”;