AL22_295_80R22_u_kamioni_baHankook je lansirao nove gume za autobuse za duga putovanja, namijenjene evropskom tržištu. Naime, potražnja za autobuskim gumama za duge relacije, u Evropi je u porastu, a također rastu i tehnološki zahtjevi u ovoj kategoriji.

Gume Hankook SmartTouring AL22 se mogu koristiti na svim pozicijama (i na upravljačkim i na pogonskim osovinama), pruđajući maksimalan komfor, koncentričnost, nizak nivo buke i otpora prilikom kotrljanja, te veliku trajnost.

 

Klaus Krause, podpredsjednik i voditelj evropskog razvojnog centra u Hanoveru (European Development Centre) tvrdi: „Tokom razvoja linije guma SmartTyre line, fokusirali smo se na vožnju i komfor, kao i na performanse. Svojstva guma SmartTouring AL22 nisu samo visok nivo komfora za putnike, već i dobro držanje i upravljivost, kako bi se smanji napor vozača na dugim putovanjima.“

AL22_295_80R22_kamioni_ba

Karkasa ovih guma osigurava dobra svojstva i pridonosi sigurnoj vožnji. Profil sa 5 rebara, blisko složenih, te punim centralnim rebrom, daje posebnu sigurnost i stabilnost pri vožnji na pravcu. Specijalni Multi-3D žljebovi garantuju dobru trakciju u svim uslovima vožnje i dobru reakciju prilikom kočenja. Gazeća površina razvijena za visoku pouzdanost i preciznost, te omogućuje protektiranje. Strukturalno složeni pojasevi značajno smanjuju zagrijavanje, što se ne odražava samo na smanjenje otpora kotrljanju, već i na ekonomičnost, smanjenu potrošnju goriva, te duži radni vijek.

Smjesa gazećeg sloja sa povećanom zapreminom molekula, doprinosi stabilnosti i smanjenju gubitka energije tokom kretanja, a tzv visoko-strukturisane molekule ugljika, također garantuju povećanje otpornosti na abraziju, što u kombinaciji sa ostalim primijenjim tehnologijama produžava radni vijek gume i kilometražu za 17% u odnosu na konvencionalne modele guma.

Gume SmartTouring AL22 su dostupne u dimenzijama 295/80R22.5 i 315/80R22.5.

SmartTouring_AL22_Bus_kamioni_ba

AL22_295_80R22_p_kamioni_ba