MAN Truck & Bus Korea lansirao je MAN Lion’s Touring, prvi i jedini cabriolet bus za razgledanje u Koreji. To je zapravo prvi autobus ovog proizvođača u Koreji, iako je MAN sa svojim kamionima prisutan na korejskom tržištu već 15 godina.

Ovaj spratni autobus dugačak je 11,3 m, pokreće ga motor sa 290 KS, spregnut sa 6-stepenim automatskim mjenjačem. Kako bi putnici mogli nesmetano uživati u razgledanju, umjesto krovne konstrukcije postavljena je sklopiva cerada, a bočni prozori se mogu preklopiti, što je dodatna atrakcija za 45 putnika na spratu.

P_Bus_IOT_LionsTouring_kamioni_ba

Turistička agencija  Honeymoon Tour, vlasnik ovog autobusa, već 20 godina organizuje razgledanje gradova i različitih destinacja za turiste. Od svog osnivanja agencija je u potrazi za autobusom koji se može prilagoditi vremenskim prilikama i okruženju, a sa novim autobusom će privući još veći broj interesenata, tim prije, jer će novi MAN Lion’s Touring cabriolet započeti panoramske ture u Seulu već tokom novembra.

Max  Burger, direktor MAN Truck & Bus Korea, vidi veliki potencijal na tržištu autobusa u Koreji: „Naš cilj je da dovedemo kvalitetne evropske autobuse u Koreju. Lansiranje ovog autobusa je tek početak. Naši planovi uključuju lansiranje novih niskopodnih autobusa na CNG, koji će premijerno biti predstavljeni na sajmu Seoul Motor Show-u iduće godine.“

P_Bus_EOT_LionsTouring2_kamioni_ba