Volkswagen Commercial Vehicles je poslao novi Crafter na putovanje po Evropi. U 4 mjeseca, 42.000 km u 30 zemalja. Različiti cestovni uslovi i različite klimatske zone, cilj: pronaći zanatlije u svakoj zemlji i otkriti šta ih konstantno vodi do savršenstva.

Novi Crafter je prilagođen potrebama i zahtjevima različitih korisničkih grupa, kao nikada ranije. Rezultat: komercijalno vozilo koje je praktičnije, ekonomičnije i inovativnije nego ikad – i na taj način odgovara na sve izazove svakodnevnog života u zanatstvu.

Carsten Sass, voditelj prodaje u Njemačkoj: „Razvili smo novi Crafter u tijesnoj saradnji sa svojim ciljnim grupama, sa posebnom pažnjom na kvalitet. Naš cilj je pokazati koliko je pouzdan novi Crafter i kako se uklapa u poslovanje, čak i (ne)običnih zanatlija.“

Turneja pod nazivom ‘Crafter2Craftsmen’ (Zanatlija zanatlijama), počinje u Hannoveru, u sjedištu Volkswagen Commercial Vehicles. Andreas Berndt (56) je majstor u pržionici kafe, koji posebnu pažnju posvećuje obradi, a njegov  rad ga ispunjava ponosom. Zanat za prženje kafe izučio je po radnjama širom Evrope, a znanje i umijeće prenosi i na sinove, pa će Fabian (27) i Fleming (23) nastaviti porodičnu tradiciju.

Crafter2Craftsmen_2kamioni_ba

Sljedeće dvije stanice će biti u Francuskoj i Španiji. U potrazi za strastvenim i neobičnim zanatlijama, Craftera će put odvesti i u Maroko i na Island, a poslovi kao proizvodnja gajdi u Škotskoj ili restauracija vjetrenjača u Holandiji, te otkivanje sjekira u Švedskoj, samo su poveznice sa savršenstvom.

Tokom narednih mjeseci, Crafter će u potrazi za savršenstvom prevesti udaljenost približnu obimu zemaljske kugle.

Foto:  HENNING SCHEFFEN PHOTOGRAPHY
Foto: HENNING SCHEFFEN PHOTOGRAPHY