U prisustvu više stotina zvanica – nekadašnjih i sadašnjih kupaca Volvo kamiona, poslovnih partnera, zaljubljenika u Volvo vozila i medijskih poslenika, u posebno uređenom ambijentu motela Hanovi u Žepču, 28. oktobra svečano je obilježeno prvih deset godina uspješnog rada kompanije Volvo Trucks u Bosni i Hercegovini.

„Za proteklih 10 godina kupcima u Bosni i Hercegovini smo isporučili više od 800 kamiona i sarađivali sa više od 300 kompanija“, rekao je, između ostalog, direktor regiona Centralna i Istočna Evropa u Volvo Trucks, Robert Grozdanovski.

„Veoma smo ponosni što smo u tom periodu postali bliski partneri, prijatelji, što ste sada i nešto više – dio Volvo porodice. Naš cilj je da i u budućnosti razvijamo saradnju i unapređujemo naše odnose, jer ne želimo da budemo samo vaš snadbjevač kamionima, već i vaš partner, koji doprinosi vašem poslovnom uspjehu.

Volvo_Trucks_10_god_kamioni_ba (Robert Grozdanovski)

Ovo je idealan trenutak da vama – našim dragim klijentima – otkrijemo šta planiramo za budućnost naše kompanije u Bosni i Hercegovini: očekujemo vas sjledeće godine u našem novom objektu, u još većem broju!“, ponosno je najavio gospodin Grozdanovski!

Ugledne zvanice je pozdravio i direktor regiona Adriatic South u Volvo Trucks, Johannes Kjellgren. „Tokom prošle godine naša kompanija u Bosni i Hercegovini je prošla kroz težak period i kroz mnoštvo organizacionih promjena. One su dale pozitivne rezultate i sada sa velikim optimizmom gledamo unaprijed. Ima još mnogo toga  što bismo željeli da uradimo u BiH da bismo za vas obezbedili vrhunski servis i još bolju podršku vašem poslovanju. Nadam se da će do sljedeće godišnjice naša Volvo porodica postati još veća, a to će biti najbolja nagrada za našu posvećenost i podršku vama i vašem poslovanju“, rekao je gospodin Kjellgren.

Volvo_Trucks_10_god_kamioni_ba (Johanes Kjellgren)

U „radnom“ dijelu svečanosti u Žepču gostima se obratila i direktorka kompanije Volvo Trucks Bosna i Hercegovina, Emina Hurem.  „Nije nam uvijek bilo lako, ni vama , ni nama, jer je u našem poslovnom okruženju mnogo problema. Ali mi smo naučili da ih rješavamo, čini mi se uspješno, pa je zbog toga i većina vas koje ovde vidim tu uz nas  svih ovih 10 godina, i to nam zaista mnogo znači.“

„Vaš uspjeh u poslovanju je  i naš uspjeh. I vi i mi smo prošli i dobre i loše trenutke u ovim turbulentnim vremenima, ali i smo zajedno postigli da ostanemo na ovom tržištu, i tu ćemo i ostati. Zato sam sigurna da ćemo u budućnosti imati još puno razloga da proslavljamo zajedničke uspjehe“, rekla je gospođa Hurem.

Volvo_Trucks_10_god_kamioni_ba (Emina Hurem)

U čast prvog jubileja, četvoro zaposlenih koji su u Volvo timu u Bosni i Hercegovini od samog početka – svih 10 godina – dobilo je posebno priznanje za svoj doprinos uspešnom poslovanju. Direktorka Volvo Trucks BiH i komercijalni direktor Volvo Trucks BiH, Edin Terzić, plakete su uručili i predstavnicima četiri kompanije koje su u proteklih deset godina kupile najveći broj Volvo kamiona.

Volvo_Trucks_10_god_kamioni_ba (Edin Terzić)

Slavljenik se posebno potrdudio da gosti na svečanosti u Zepču uživaju i u prigodnom zabavnom programu – ne samo muzičkom, već i u mađioničarskim vještinama ali i da dvadesetak učesnika sa ove proslave kući ponesu i originalan poklon, svoju duhovitu nacrtanu  karikaturu.