Iveco nastvlja sa podrškom novozelandskoj ragbi ekipi All Blacks, na evropskoj turneji. Za tu svrhu posebno je pripremljeno 6 vozila, 2 autobusa Magelys i 4 Daily Minibus Hi-Matic, koji će služiti za prevoz ekipe i pratećeg tima, koji će nastupati na utakmicama u Rimu, Dablinu i Parizu.

Iveco_vehicles_AllBlacks_kamioni_ba

Kao dio partnerstva, pripremljen je i specijalni Stralis XP All Blacks „Emotional Truck“, koji će zajedno sa jednim autobusom  Magelys, biti prodat na aukciji, a prikupljena sredstva donirana UNICEF-u (United Nations Children's Fund).

iveco_allblacks_v2_kamioni_ba

„Iveco i All Blascks su se još jednom udružili na evropskoj turneji, a kao gest solidarnosti, podržavamo i rad UNICEF-a. Ponosni smo na naše šampione, novi Stralis XP, koji je šampion u niskim troškovima i All Blacks, torstruki svjetski šampioni u ragbiju.“ ističe Pierre Lahutte, predsjednik brenda Iveco.

Vozila produkcije Iveco, okitila su se brojnim međunarodnim titulama, a kao posebna potvrda uspjeha je TÜV certifikat koji potvrđuje da novi Stralis XP ostvaruje uštedu goriva od 11,2%.

Iveco-Stralis-All-Blacks_kamioni_ba