Proizvođač guma Hankook i proizvođač prikolica Schmitz Cargobull AG započeli su saradnju 2013. godine, od kada se gume ovog proizvođača ugrađuju na prikolice kao OE (Original Equipment – originalna oprema), odnosno kao standardno montirane gume. Ove dvije kompanije ostvarile su punu saradnju 2015. godine, sa fokusom na zahtjevno evropsko tržište.

Hankook_on_SchmitzCargobull_1_kamioni_ba

Prema najnovijim planovima strateška saradnja će biti intenzivirana, pa će kupcima nuditi kompletna rješenja, uključujući kontrole, održavanje i zamjenu istrošenih guma, što je posebno interesantno vlasnicima velikih poslovnih flota i flotnim operatorima, koji na taj način štede vrijeme i povećavaju produktivnost.

U okviru buduće dugoročne strateške saradnje, posebno mjesto zauzimaju gume za mega prikolice, koje su sve popularnije, jer omogućuju veliku nosivost i veliki tovarni kapacitet. Uz to, Hankook gume nude visok nivo ekonomičnosti i trajnost, a proizvode se ekološki prihvatljivim tehnologijama, te isporučuju direktno u Schmitz Cargobull tvornicu u mjestu Altenberge (North Rhine-Westphalia).

Hankook_on_SchmitzCargobull_3_kamioni_ba

Gume Hankook za prikolice, proizvode se u serijama e-cube MAX i SmartWork, te pokrivaju 11 različitih dimenzija, prečnika 19.5 i 22.5 inča, uključujući dimenzije 445/45R19.5, 435/50R19.5 i 455/40R22.5.

Hankook_on_SchmitzCargobull_2_kamioni_ba