Opelova komercijalna vozila su na putu uspjeha. Prošle godine, modeli CorsaVan, Vivaro, Movano i Combo zabilježili su najbolje prodajne rezultate i najveći tržišni udio u LCV segmentu u Evropi  od 2008. godine. U prvih 6 mjeseci ove godine, ostvareni rezultati su još bolji, jer je prodano 58.226 lakih komercijalnih vozila, što predstavlja povećaje za značajnih 8,4%. Osnova za ovaj pozitivan trend leži u činjenici da Opel nudi raznovrsna laka komercijalna vozila koja isunjavaju različite želje korisnika.

Na predstojećem sajmu u Hannoveru, Opel će prikazati kompletnu gamu komercijalnih vozila, uključujući i vozila specijalne namjene, te njihove različite konverzije.

Opel Vivaro Sport koji predstavlja kombinaciju dinamičnog dizajna i sportske elegancije sa praktičnošću komercijalnog vozila. Novitet će biti dostupan kao kombi, van i dupla kabina, sa dvije različite dužine.

„Opel Vivaro Sport je lako komercijalno vozilo za naglašeno aktivne korisnike.“ objašnjava Steffen Rasching, direktor Opel/Vauxhall Commercial Vehicles. „Ova ekskluzivna varijanta još jedan put demonstrira da savremen komercijalna vozila nisu samo praktične radne mašine sa velikim tovarnim volumenom, već nude komfor i eleganciju na nivou putničkog vozila, uključujući bogatu opremu i atletski dizajn.“

New Opel Vivaro Sport

Novi Vivaro Sport nudi detalje koji standardno nisu očekivani u ovom segmentu. Tu su srebreni ili crni ukrasni elementi koji vozilu daju dodatnu dinamiku, 17-inčni točkovi, LED dnevna svjetla, kao i maglenke.

Uz nezaobilazni klima uređaj, unutrašnost krase (opcija) elementi od kože ili velura, te moderni Navi 50 ili Navi 80 IntelliLink infotainment sistem, sa USB portom i glsovnim kontrolama (Siri) kompatibilan sa Aple uređajima. Tu su još i Adaptive Cruise Control sa limitatorom brzine i Rear Park Assist zasnovan na ultrazvučnim senzorima za olakšano parkiranje.

Opel-Vivaro-Sport_e_kamioni_ba

I tovarni prostor, u opciji Sport, donosi stilske zaštitne elemente, tamno sive bočne panele, praktične odjeljke za prtlag i plavo ambijentalno osvjetljenje.

Opel-Vivaro-Sport_t_kamioni_ba

Ponudu pogonskih agregata će sačinjavati efikasni BiTurbo motori sa 125 ili 145 KS, koji se mogu pohvaliti niskom potrošnjom goriva te emisijom CO2 od 149 – 174 g/km. Tokom sajamskih dana će biti objavljen i detaljan spisak opcija, kao i cjenivnik, a za sada je poznato da će cijene u Njemačkoj biti atraktivne, već od 28.800 eura.

Opel-Vivaro-Sport_z_kamioni_ba