Volkswagen Commercial Vehicles će na predstojećem sajmu u Hannoveru  (IAA 2016) predstaviti specijalnu ediciju Caddy Edition 35, obilježavajući 35 godina postojanja ovog modela.

Da podsjetimo, dostavna varijanta popularnog Golfa, nazvana Caddy, je prije 35 godina iz Vogošće krenula u svijet. Danas se tek rijetki toga sjećaju (nažalost), ali Caddy je osvojio svijet!

VW_Caddy35_f_kamioni_ba

Specijalni modeli dolaze se 17-inčnim felgama, connectivity paketom, kožom opšivenim volanom i bogatim izborom motora i mjenjača. Propznatljivi logotipi će biti vidljivi na pragovima, a vozilo će biti dostupno u pet jarkih boja: Candy White, Cherry Red, Indium Grey, Reflex Silver i Acapulco Blue. U ponudi će biti 13 različitih kombinacija motor-mjenjač: od malog 1.0 TSI, preko 1.4 TGI (na plin) do 2.0 TDI, odnosno menuelni ili DSG mjenjači.

Caddy Edition 35, u putničkoj izvedbi (Combi) zasnovan je na modelu Comfortline, odnosno panel-van, u dostavnoj izvedbi. To uključuje kožom opšiveni multifunkcionalni točak upravljača, LED unutrašnju rasvjetu, ukrasne trake na prekidačima, te polirane 17 inčne felge, električno sklopive retrovizore, zatamnjena stakla i polirane krovne nosače.

VW_Caddy35_e_kamioni_ba

Posebno je interesantna mogućnost naručivanja modela koji za pogon koristi prirodni plin (TGI), a koji također dolazi u kombinaciji sa DSG mjenjačem. Tovarni prostor ostaje nepromijenjene zapremine sa 3.200 litara ili 4.130 litara u Caddy Maxi, budući da su rezervoari za plin smješteni u podnicu. Autonomija modela sa kratkim međuosovinskim rastojanjem je 630, dok se Maxi može pohvaliti sa 860 km i potrošnjom (u kombinovanom ciklusu) od 4,3 kg/100 km (sa manuelanim mjenjačem) najboljom u svojoj klasi.

Caddy Edition 35 će se moći naručiti u Njemačkoj od novembra, dok se u prodajnim salonima očekuje na proljeće iduće godine.

VW_Caddy35_d_kamioni_ba