Proteklih dana uspješno je završena isporuka tri nova vozila za kompaniju Centrotrans-Eurolines  iz  Sarajeva, koja će sigurno dobro doći u turističkoj sezoni kao i u redovnom  linijskom saobraćaju.

Isporučeni su MAN Lion's Coach Supreme R08, MAN Lion's Coach C R09 i Mercedes-Benz Vario 818D.

Ono što posebno raduje jeste činjenica da je zahvaljujući ovoj isporuci u BiH i kompanija Centrotrans-Eurolines Sarajevo dobili dva posebna autobusa. Radi se o MAN Lion's Coach Supreme R08, koji je trenutno jedini takav na prostoru našedržave i MAN Lion's Coach C R09, koji je prvi takav autobus u BiH.

Sejari_NC1_kamioni_ba Sejari_NC2_kamioni_baSejari_NC3_kamioni_ba

Sejari_NC4_kamioni_ba

U oba slučaja se radi o kvalitetnim i mladim vozilima koja  će dati ogroman doprinos na međunarodnim linijama koje obavlja Centrotrans-Eurolines, ali i u sektoru turizma, pošto je turistička sezona u punom jeku.  Oba vozila imaju za naše uslove jako malu kilometražu: MAN Lion's Coach Supreme R08 je prešao 373.000 km, a MAN Lion's Coach C R09 svega 337.000 km.

MAN Lion's Coach Supreme R08 ima ukupni kapacitet od 57+1+1 sjedišta, a opremljen je sa motorom snage 441 KS i ručnim mjenjačem. S druge strane, MAN Lion's Coach C R09 ima ukupni kapacitet od 53+1+1 sjedišta, sa motorom od 441 KS i poluautomatskim mjenjačem. Vozila imaju vrhunsku  opremu  koja  uključuje  spavaću  kabinu,  klima  uređaj,  kuhinju,  po  dva  frižidera, retarder/intarder, navigaciju, pomična sjedišta, pomoćno grijanje, po dva monitora, kameru za vožnju unazad, tempomat, WC, ABS, ESP i još mnogo toga.

Sejari_NS1_kamioni_ba Sejari_NS2_kamioni_ba Sejari_NS3_kamioni_ba Sejari_NS4_kamioni_ba

Osim  nova  dva  “lava”,  isporučen  je  i  jedan  Mercedes-Benz  Vario  818D  za  potrebe prigradskog saobraćaja. Radi se o vozilu koje je 2010. godište što znači da ispunjava Euro 5/EEV normu ispušnih gasova. Opremljeno je Mercedesovim motorom jačine 130 kW (177 KS) zajedno sa ručnim mjenjačem. Ukupan kapacitet je 29 putnika, od čega je 21 sjedište + 8 stajaćih mjesta.

Sejari_MB1_kamioni_ba Sejari_MB2_kamioni_ba Sejari_MB3_kamioni_ba

izvor: sejari.ba