Poznati proizvođač VDL Bus & Coach, će na predstojećem sajmu IAA Nutzfahrzeuge u Hanoveru, predstaviti svoj novi autobus Futura FHD2-106.

Naime, autobusi serije Futura FHD2 su već poznati po svojim dobrim svojstvima, posebno dizajnu enterijera i eksterijera, laganoj konstrukciji i niskim troškovima. Novi model, donosi novu dužinu od 10,6 m, a namijenjen je VIP korisnicima, za prevoz manjih grupa putnika, kojima su komfor i luksuz od presudnog značaja.

VDL-Futura-FHD2-106_085_kamioni_ba

Pod autobusa je potpuno ravan, što olakšava kretanje putnika u unutrašnjosti, a posebna pažnja posvećena je unutrašnjem uređenju, te odabiru boja i materijala. Mogućnosti konfiguracije sjedišta su brojne, a maksimalni kapacitet je 41/43+1+1 sjedišta. Također, moguće je ugraditi sjedišta tako da putnici gledaju jedni prema drugima, kao i bogat izbor dodatnog mobilijara, kuhinjske opreme, audio-video sistema za zabavu, te kvalitetnih klima uređaja za kondicioniranje zraka u unutrašnjosti. Također, pažnja je posvećena i velikom (4.7 m3), te dobro osvijetljenom prtljažnom prostoru, budući da je VIP klijentela često zahtjevna po pitanju prtljaga.

Sa ovakvima autobusima, operatori imaju priliku uvećati profitabilnost, ne samo zbog niskih troškova, već i zbog zadovoljstva putnika, koji će se u kompaktnom i manevarbilom vozilu osjećati ugodno i komforno.

VDL-Futura-FHD2-106_050_kamioni_ba