Sava Tires, vodeći proizvođač guma u Jugoistočnoj Evropi, nedavno je predstavila novu seriju kamionskih guma Orjak 4Plus za pogonske i Avant 4Plus za upravljačke osovine, a sada upotpunjuje ponudu specijalnim gumama Cargo 4 za prikolice.

Radi se o specifičnim niskoprofilnim gumama dimenzija 435/50R19.5, posebno dizajniranim za mega prikolice (poluprikolice) kapaciteta 100 m3. Nove gume odlikuje visok nivo upotrebljivosti, dobro držanje na mokroj podlozi, te ekonomičnost izražena kroz nizak otpor kotrljanju. Profil gazećeg sloja i oblik kontaktne površine omogućuju ravnomjerno habanje i dug životni vijek. Dezen s posebnim žljebovima daje visoku stbilnost prikolice, a 6 rebara, uz elastičnost za ravnomjernije habanje i cjelogodišnju primjenljivost, potvrđemu oznakom M+S. Tehnologija mješavine gazećeg sloja, uz smanjeno trošenje, osigurava visoku otpornost na kidanje i pucanje. Uz to, ove gume su pogodne za protektiranje, što posebno cijene flotni operateri.

Sava_Cargo 4_b_kamioni_ba Sava_Cargo 4_p_kamioni_ba

Nove gume Cargo 4 435/50R19.5 nose oznake (EU tire label) B za otpor kotrljanju, C za grip na mokroj podlozi, uz izmjerenu buku od 70 dB(A).

„Sava kamionske gume su usklađene sa potrebama operatera koji traže dobar odnos cijene i kvaliteta, a sa novim gumama za prikolice, taj izbor je proširen.“ objašnjava Benjamin Willot direktor marketinga za komercijalne gume Goodyear za Evropu, Srednji Istok i Afriku, te dodaje: „Mega prikolice kapaciteta 100 m3 imaju sve veću ulogu u evropskom transportu, a zahtijevaju posebne gume. Veoma smo zadovoljni što možemo ponuditi evropski kvalitet i niske operativne troškove po prihvatljivim cijenama.“

Sava_Cargo 4_f_kamioni_ba