Predstavnici kompanije Sejari  d.o.o.  Sarajevo su u Banja Luci isporučili prvi MAN Lion's Intercity u Bosni i Hercegovini.

Vozilo je prošle godine imalo svjetsku premijeru u Ankari, a već ove godine ga imamo i na našim cestama. Ponosni vlasnik prvog MAN Lion's Intercity vozila u Bosni i Hercegovini  je  Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ iz Banja Luke.

MAN  Lion’s Intercity kombinuje vrhunsku udobnost visoke funkcionalnosti i izvanrednu sigurnost sa čvrstim kvalitetom. Ovo vozilo, ne samo da postavlja standarde sa svojim markantnim, aerodinamičnim dizajnom i izvrsnim karakteristikama vožnje, nego sa svojim niskim troškovima održavanja i niskom potrošnjom pozitivno utiče na vaše poslovanje.

DSC05334_kamioni_ba DSC05335_kamioni_ba

Svaki detalj u Lion’s Intercity je beskompromisno prilagođen za upotrebu u međugradskom i prigradskom saobraćaju, ali može biti i školski autobus, te autobus za kraće turističke ture. Vozilo dolazi sa ESP, EBS, ABS i ASR  sigurosnim sistemima u standardnoj  ponudi.  Vrhunac  sigurosne opreme čini norma ECE-R 66.02 za otpor pri prevrtanju koja će biti važeća tek od 2017. godine, a koju Lion’s Intercity već posjeduje. Također, ne treba zaboraviti ni nova udobna sjedišta, kojih ukupno ima 51, te redizajnirano radno mjesto vozača.

Osim toga, isporučeno vozilo je opremljeno MANovim D0836 LOH, šestocilindričnim Euro 6 motorom.  Izlazna snaga je 213 kw/290 KS, a posjeduje automatski mjenjač sa šest brzina. Inače,osim BiH, ovaj model se nalazi jedino još u Sloveniji gdje su isporučena dva ovakva vozila.

DSC05329_kamioni_ba DSCN0308_kamioni_ba DSCN0317_kamioni_ba