Proteklih dana vozni park kompanije Union-Bričid iz Lončara pojačan je sa novim vozilom. Radi se o rabljenom MAN Lion’s Coach R07 autobusu, koji je nabavljen preko kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo, koji je generalni zastupnik, distributer i serviser poznatih svjetskih marki MAN, NEOPLAN, ISUZU i KRONE za Bosnu i Hercegovinu.

Novo vozilo će sigurno ovoj kompaniji dati novu dimenziju i kvalitet u izvršavanju zadataka te će dodatno proširiti i ojačati ponudu.

Kompanija Union-Bričid je osnovana 1996. godine sa sjedištem u Lončarima i dugogodišnji su partner sa kompanijom Sejari, te ova isporuka predstavlja uspješan nastavak zajedničkog rada.

MAN Lion’s Coach je omiljen među prevozničkim kompanijama u Bosni i Hercegovini o čemu svjedoči i njihov broj na cestama. Isporučeno vozilo je proizvedeno 2011. godine, ima dužinu od 12 metara, široko je 2,5, a visoko je 3,9 metara. Opremljen je sa jakim MAN EEV motorom jačine 440 KS u kombinaciji sa automatskim TipMatic mjenjačem sa 12 brzina. Putnici će tokom putovanja moći uživati u full opremi počev od audio/video opreme pa do ugodnog klima uređaja. Raspored sjedišta je više nego idealan i iznosi ukupno 49 mjesta za sjedenje što putnicima daje lagodan osjećaj pri putovanju.

Treba napomenuti da je, prilikom nabavke rabljenih vozila, MAN Lion’s Coach definitivno autobus favorit  za  kompanije  koje  se  bave  prevozom  putnika,  posebno  zbog  svojih  tehničkih karakteristika, ekonomičnosti i udobnosti koje pruža svojim putnicima.

Sejari2_2_kamioni_ba