Na 12-oj godišnjoj dodjeli prestižne nagrade MAAF Auto Environnement  Awards, novi Peugeot Expert i Citroen Jumpy, podijelili su ovo značajno priznanje, u kategoriji lakih komercijanih vozila.

Naime, francusko osiguravajuće društvo MAAF, od 2005. godine dodjeljuje  Auto Environnement priznanje vozilima i tehnološkim inovacijama. Ove godine nagrade su podijeljene u 8 kategorija, a stručni žiri sastavljen od 13 specijaliziranih novinara, uzimajući u obzir kriterije kao što su Euro 6 norme, potrošnja goriva, emisije CO2 i drugih polutanata.

Nagrada je ravnopravno podijeljena, budući da nagrađena vozila dijele platformu, karoserijske elemente, motore i mjenjače.

Nagrađena vozila pokreće 1.6 litreni turbo punjeni (Blue HDi) dizel motor, sa SCR tehnologijom posttretmana izduvnih gasova, 115 KS, 6-stepenim manuelnim mjenjačem, S & S (Stop/Start) i emisijom CO2 od 133 g/km.

William CROZES @ Continental ProductionsNouveau PEUGEOT Expert_kamioni_ba

Za pobjednička vozila MAAF je (u Francuskoj) pripremio poseban „Pur Bonus“, odnosno specijalnu ponudu osiguranicima od 100 € popusta na prvu uplatu osiguranja za vozilo tokom referentne godine.

Logo-Prix-Auto-Envir-kamioni_ba

Ovogodišnji dobitnici MAAF Auto Environnement  Award:

Opel Karl 1.0 GPL 73ch Edition Pack ecoFlex

Suzuki Baleno

Volkswagen Golf Multifuel

Toyota Prius IV (Grand Prix Auto Environnement 2016)

Lexus GS 300 h

BMW 225xe Active Tourer

Citroën  Nouveau Jumpy – Peugeot Nouvel Expert Premium Pack S&S

Nissan Futures