Nissan je objavio prvu zvaničnu fotografiju svog novog lakog komercijalnog vozila srednje veličine, sa oznakom NV300. To je nasljednik popularnog modela Primastar, a po svojim dimenzijama i mogućnostima upotpunjava prazninu između modela NV200 i i NV400.

Novi model donosi jasne odrednice dizajna „Emotional Geometry”, već poznatog na modelima Juke, Qashqai i X-Trail sa prepoznatljivom „V-motion“ rešetkom hladnjaka koja dominira prednjim dijelom vozila. Uz to, Nissan uz ovaj model najavljuje 5-godišnju (prenosivu) garanciju sa kojom će korisnicima osigurati bezbrižnu eksploataciju. Ova garancija će se odnositi i na originalnu dodatnu opremu, čime Nissan pokazuje povjerenje u kvalitetu i pouzdanost svojih lakih komercijalnih vozila i postprodajnog programa.

Nissan NV300_kamioni_ba

Budući da je Nissan zvanični partner UEFA Champions League za laka komercijalna vozila, prvo zvanično pojavljivanje modela NV300 će biti na finalnoj utakmici, na stadionu San Siro u Milanu, gdje će nositi zastavu, čemu će svjedočiti hiljade fanova i milioni TV gledalaca širom svijeta.

Više detalja o dimanzijama, tehničkim podacima i efikasnim Euro 6 motorima će biti objavljeno na jesen, prilikom zvanične prezenacije na Motor Showu u Hanoveru.

Nissan NV300_kamioni_ba_m