Opel Vivaro se proizvodi od 2001. godine i jedno je od najprodavanijih vozila u svom segmentu (do 2,9 tona). Od početka proizvodnje do sada, proizvedeno ih je 750.000, a jubilarni primjerak proizveden je u tvornici u Lutonu, Velika Britanija.

Opel_Vivaro_kamioni_ba_ (2)

„Sedamstopedesethiljada primjeraka je impresivan podatak za Vivaro, posebno u ovom zahtjevnom segmentu.“ rekao je Steffen Raschig, direktor programa Opel/Vauxhall komercijalnih vozila, te dodaje: „Combo, Vivaro i Movano su važan dio naše strategije rasta. Na dobrom smo putu da u narednom periodu povećamo proizvodnju za 80%, do 2022. godine.“

Vivaro je Opelov najprodavaniji model iz segmenta lakih komercijalnih vozila. Odigrao je veliku ulogu u impresivnom povratku proizvođača u ovom sektoru, a 2015. godina bila je rekordna, sa porastom prodaje za 38%, a Vivaro je zabilježio najveći tržišni udio i najveći udio u segmentu od njegovog uvođenja.

Vivaro može biti različito konfigurisan za različite potrebe, te je dostupan kao panel van, Kombi, ili platforma, te omogućuje brojne transformacije u skladu sa specifičnim profesionalnim zahtjevima. Vivaro kombinira funkcionalnost komercijalnog vozila s prednošću mobilnog ureda na točkovima, uz  dizajn i udobnost putničkog automobila.

Opel_Vivaro_kamioni_ba_ (3) Opel_Vivaro_kamioni_ba_ (4)